Reading Time: 2 minutes

Under våren håller Magdalena kortare kurser i odling för både nybörjare och längre hunna. Här har vi samlat vad vi erbjuder under våren via olika vuxeninstitut.

Kurs i att odla hållbart och enkelt

Tidpunkt: tisdagar 29.3, 5.4 och 12.4 kl. 18-19.30 i Närpes.
Anmälning senast 23.3 via Närpes vuxeninstitut.

En introduktionskurs till permakultur kan man säga.

Vill du testa täckodling eller att bygga en odlingslimpa? En introduktion till att odla hållbart och enkelt med permakultur som utgångspunkt.

Jordhälsa, biologisk mångfald och att arbeta i samklang med ekosystemet står i fokus. Vi lär oss om örtspiraler, upphöjda odlingsbäddar och hur man odlar många olika grödor tillsammans på en liten yta.

Permakulturens principer om omsorg om jorden och om människan går som en röd tråd genom både teori och praktiska uppgifter. Ett studiebesök i Magdalenas trädgård ingår.

Odlingskurs för nybörjare

Tidpunkt: tisdagar 15.3 & 22.3 kl. 18-20.30 i Närpes

Anmälning senast 9.3 via Närpes vuxeninstitut

Hur bygger du upp en egen köksträdgård? En inspirerande introduktionskurs till att som nybörjare odla sina egna grönsaker och kryddor. Vi lär oss om jord, bevattning, frösådd, kompostering och gödsling. Teori kompletteras med praktiska övningar.

Örtspiral

Naturenlig odling

Tidpunkt: tisdagar 10.5, 17.5 & 24.5 kl. 17:45-19:15 på Malakta, i Malax.

Anmäl dig senast 3.5 via Malax-Korsnäs MI.

En introduktionskurs till permakultur kan man säga.

Vill du testa täckodling eller att bygga en odlingslimpa? En introduktion till att odla hållbart och enkelt med permakulturodling som utgångspunkt. Jordhälsa, biologisk mångfald och att arbeta i samklang med ekosystemet står i fokus. Vi lär oss om upphöjda odlingsbäddar, hur man odlar många olika grödor tillsammans på en liten yta och hur man bygger en örtspiral. Permakulturens principer om omsorg om jorden, människan och våra resurser går som en röd tråd genom både teori och praktiska uppgifter.

Skapa din egen köksträdgård

Tidpunkt: tisdagar 19.4, 26.4 & 3.5 kl. 17:45-19:15 på Malakta, i Malax.

Anmäl dig senast 12.4 via Malax-Korsnäs MI.

Vill du plocka in färska kryddor till middagen och odla dina egna grönsaker i liten skala? En inspirerande introduktionskurs till att som nybörjare bygga upp sin egen köksträdgård. Vi lär oss om odlingslådor, lättodlade grönsaker, hur man sköter om jorden och bevattning, samt lite om frösådd, kompostering och gödsling. Teori kompletteras med praktiska övningar. 

Ät din gräsmatta! – vilda växter i köket

Tidpunkt: 2.6 kl. 18-21 på Malakta, i Malax.

Anmäl dig senast 24.5 via Malax-Korsnäs MI.

Vill du bjuda på nåt speciellt till sommarens festligheter? Utforska naturens skafferi och lär dig att kombinera vilt och vanligt till nåt vackert, gott och nyttigt. Vi gör en kort örtvandring i närmiljön och tillreder sedan enkla recept av det som finns tillgängligt i naturen, såsom ett smakrikt nässelsmör, en söt och nyttig granskottssirap och en enkel vild sallad. Klä dig för örtpromenad enligt väder. Materialkostnader ingår i kursavgiften. Kursen är tvåspråkig.

Välkommen på kurs!

Foto: Heidi Hendersson

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *