Kråkvilan Garden & Wellness är en gård och familjeföretag som finns i den lilla byn Övermark i grönsaksodlarkommunen Närpes på de platta “pampaslätterna” i Österbotten, Finland.

Vi flyttade hit sommaren 2019 för att finnas tillräckligt nära stan men ändå ute på landsbygden i lugnet och nära naturen. Gården är totalt lite under en hektar stor, men med en odlingsyta på drygt 2300 m².

Kråkvilan föddes ur en önskan att leva ett mer hållbart liv och att göra något mer än bara “jobba på i ekorrhjulet”. Respekt för jorden och naturen genomsyrar allt vi gör.

Blivande trädgård. Bara en bråkdel av odlingarna är igångstartade än.

Kråkvilan är en liten, liten ö som finns utanför Kaskö, dit Daniel har familjeband. På ön fanns i tiderna släktens sommarstuga.

Vi tilltalades av namnet Kråkvilan eftersom vi har en förkärlek till kråkfåglar. Deras knarrande, kraxande skrän har alltid väckt en känsla av trygghet. Daniels favoritkråkfågel är korpen och Magdalenas är gråkråkan. För oss är kråkan ett klokt och lite annorlunda djur, som går sin egen väg.

Dessutom bor en stor flock med kajor här vid vår gård. I synkroniserad dans flyger de runt över grannskapet med sitt kännspaka läte.

Den andra delen av namnet visar på att det här är en plats för att vila, återhämta sig och hämta ny energi – må det vara i ätbar form eller genom fysisk aktivitet.

Här i världen finns vi: