Personlig träning och kostrådgivning

Daniel hjälper dig att nå dina mål genom att planerar din träning utgående från dina målsättningar och förutsättningar. Du får ett träningsprogram som uppdateras under den tid som samarbetet fortsätter. Om du vill ser jag även över din kost, ger rekommendationer och även noggrannare kostupplägg om du önskar.

Vi gör regelbundna uppföljningar och du kan även ta kontakt med mig för att diskutera träningen eller kosten under den tid som samarbetet pågår.

Samarbetet börjar med en kostnadsfri konsultation. Där går vi igenom vad du vill uppnå och vilka dina förutsättningar är. Här får du möjlighet att bilda dig en uppfattning om jag är rätt tränare för dig och jag får också ta ställning till om jag tror att jag kan hjälpa dig. Konsultationen förpliktar dig inte att köpa något.

PT-timme

Här är jag med dig under träningen och coachar dig. Det här kan vara som ett tillägg till träningsplaneringen där jag hjälper dig att komma igång med träningen på ett korrekt sätt. Speciellt om du är nybörjare är det här att rekommendera.

Du kan också anlita mig för enskilda pass om du till exempel vill ha hjälp med tekniken i gymmet, vill att någon ska se över din träning eller bara vill pröva på hur det är att träna med en coach.

Om träningen sker på ett gym tillkommer avgiften för att träna där.

Gruppträning

Är ni ett gäng som tränar för något speciellt eller annars bara vill träna tillsammans men lite mer målmedvetet? Behöver ni hjälp med styrketräningen i idrottsföreningen eller vill ert företag erbjuda ledd träning för personalen? Ta kontakt så kan vi diskutera närmare.

Träning i naturen

Kan ske som enskild träning eller gruppträning och skiljer sig egentligen inte från en pt-timme på annat sätt än att det sker ute i naturen – i något utegym, längs ett motionsspår eller helt enkelt ute i skogen där vi tar hjälp av det vi hittar där i träningen.

Daniels story

Träningen har varit en stor del av mitt liv de senaste 20 åren. Det var i de tidiga tonåren som jag på allvar fick upp ögonen för gymmet och efter det har det inte funnits någon återvändo.
Kort därefter började jag med friidrott och tävlade i sprintlöpning fram till 30-årsåldern.

2019 gjorde jag något som jag länge funderat på och utbildade mig till personlig tränare vid Personal Training School i Stockholm. Några år tidigare gick jag The Academys kostrådgivarutbildning.

I dag ligger fokus i min egen träning på styrkan. Jag kombinerar klassisk styrketräning med kroppsviktsträning och Crossfit-inspirerad träning. Löpning och yoga ingår också i träningen. Jag tycker om att träna utomhus så mycket som möjligt.
Till vardags jobbar jag som journalist.

Jag ser träningen som en livsstil. Min inställning till träningen har kanske blivit lite mer avslappnad med åren, speciellt sedan jag slutade tävla i friidrott, men jag njuter fortfarande lika mycket att att riktigt få ta ut mig på en träning och har mål jag vill uppnå.

Det är det här tankesättet jag också vill förmedla till dem jag tränar. Om det främsta målet är att må bra tror jag att man kommer längst med att ställa om hela sin livsstil till att bli mer hälsosam.

För att lyckas med det krävs att man hittar en balans mellan vad man behöver göra för att nå resultat och vad man vill göra för att trivas med det. Den bästa träningen är trots allt den som blir gjord har väl någon sagt nån gång. Men det betyder ändå inte att man inte kan träna hårt och nå goda resultat också på det här sättet.

Utbildningar:
Personlig tränare: EQF Level 4 (Personal Training School, Stockholm, 2019)
Licensierad kostrådgivare (The Academy, Vörå, 2015)
Grundkurs i Green Care 5 studiepoäng (Centria, Vasa, 2018)
Gyminstruktör (Trainers Academy, Stockholm, 2008)