
Från oss får du ditt rykande färska bröd!
Vi gör hembakade surdegsbröd som får tid att jäsa och utveckla smak.
Hur bakar vi?
Vi använder oss av lokala, ekologiska råvaror med t.ex. huvudparten av mjölet från Annagården i Pensala men vi använder även egenproducerade råvaror såsom honung och växtkryddor (persilja, koriander, salvia, rosmarin, timjan).
Att baka med surdeg är en tidskrävande process som ger ett mycket smakrikt bröd som står sig länge. En seg, härlig skorpa med ett mjukt välsmakande inre.
Vi använder oss av förnybar energi vid gräddning av bröden. Vi har egna solpaneler och köper vindel för resterande elbehov.
Var kan du köpa brödet?
Brödet bakas oftast enligt beställning, men du hittar oss även på lokala marknader och REKO-utdelningar. På lördag eller söndag är ugnen ofta varm, så du kan ta kontakt om du vill hämta ett bröd från vår gårdsbutik /gård (Vasavägen 1727, Närpes), som ännu är under uppbyggnad.
Du kan också prenumerera på bröd. Du bestämmer själv hur ofta du vill ha leverans och du får alltid välja mellan två olika bröd. Utbudet varierar från gång till gång, så du får variation. Se mer info ovan.
Tips från coachen! Förvara ditt surdegsbröd inlindat i en kökshandduk så står den sig länge och möglar inte.


























