Välmående i naturen

Vandring med vilda växter

Vi bekantar oss med vilda växter och dess växtplatser under en promenad i naturen. Därutöver pratar vi om hur och när man ska plocka, hur man tar tillvara på och torkar vilda växter samt får du tips på användningsområden. Du kan vara total nybörjare eller redan bekant med vilda växter från förr. Kurstillfället kan skräddarsys enligt deltagarna och även erfarna plockare kan hitta nåt nytt!

Tid: ca. 1-2 h enligt överenskommelse

Pris cirka 20-25 € / deltagare beroende på kursen längd och deltagarantal

Föreläsare: Magdalena Lindroos

Föreläsning och workshop i naturens skafferi

En kortkurs om att ta tillvara vilda växter, ogräs och annat ätligt från naturens och skogens skafferi. Träffen består av både en mer teoretisk del där jag berättare om de vilda växternas egenskaper och en mer praktisk del där vi tillagar olika recept enligt säsong såsom granskottssirap eller kirskålschips. Under föreläsningen lär vi oss hur man känner igen vilda växter, hur man plockar och tar tillvara, vilka egenskaper och nytta vilda växter innehar och hur man kan använda dem för hälsan och i matlagning. Tillgång till ett enkelt kök kan behövas.

Tid 3 h.

Pris 28 € / deltagare

Föreläsare: Magdalena Lindroos

Föreläsning om naturens skafferi

Lär dig mer om gott och nyttigt ur naturens skafferi. Tips och praktiska råd om hur man bäst använder vilda växter. Jag har med mig växter enligt säsong och vi går igenom de vanligaste och bästa vilda växterna som är bra att känna till. Vi tittar på växternas egenskaper både ur hälsosynvinkel och hur man man använda dem i matlagning.

Tid: 1h

Pris: 150 € / föreläsning

Föreläsare: Magdalena Lindroos

Workshop i förädling av vilda växter

Mer fördjupad kurs om hur man ska torka och bevara och förädla vilda växter. Vi tittar på olika alternativ till torkning, lär oss om att göra produkter av vilka växterna och bekantar oss med lagstiftningen kring vilda växter.

Tid: enligt överenskommelse

Pris: enligt överenskommelser

Föreläsare: Magdalena Lindroos

Naturens välgörande inverkan på människan hälsa

Vi berättar om vilka hälsofördelar naturen har på människan både fysiskt och psykiskt, genom exempel och forskning.

Kan väl kombineras med en örtvandring om vilda växter eller avslappningsstund ute i naturen för att få ut maximalt av välbefinnande och avslappning ur naturen. Magdalena leder en skogsvandring och avslappning där ni får ta till er den fullständiga naturupplevelsen och Daniel drar ett träningspass.

Passar utmärkt för grupper, såsom arbetsplatsgemenskaper, föreningsutflykter, möhippor eller liknande.

Tid: enligt överenskommelse

Pris: enligt överenskommelser

Instruktör: Magdalena Lindroos och Daniel Nissén

Träning i naturen

Vi mår bra av att vistas i naturen – det är vetenskapligt bevisat. Vi mår bra av att röra på oss – också det är vetenskapen överens om. Daniel kombinerar gärna de båda för en rolig, hälsosam och avstressande stund i naturen. På så sätt får man det bästa ur två hälsobringande fenomen. Det finns dessutom studier som kommit fram till att träningen i naturen inte känns lika ansträngande som annars.

Boka ett träningspass ute i naturen, antingen enskilt eller i grupp, så får du själv pröva på.

Tid: enligt överenskommelse

Pris: enligt överenskommelser

Instruktör: Daniel Nissén